Neaktivni turnirji

Odprto prvenstvo Maribora

Odprto prvenstvo Maribora je naslednik nekdanjega zaprtega mojstrskega turnirja, ki ga je za igralce bivše Jugoslavije organiziralo Go društvo Maribor med leti 1984 in 1986. Ustanovljeno je bilo v počastitev 20-letnice društva. Ime je dobilo leta 1989, ko je društvo po triletnem premoru nadaljevalo z prirejanjem turnirja, le da udeležba ni bila več omejena s kategorijo ali nacionalnostjo. Prirejali so ga vsako jesen na Pohorju. Zaznamovala ga je močna mednarodna igralska zasedba iz Hrvaške, Italije in Avstrije. Turnir se je v zadnjih letih izkazal za prevelik organizacijski zalogaj in ga zato ne prirejajo več.

Ljubljana OZA

Kralj Ljubljane (OZA) je bilo celoletno prvenstvo, ki je uporabljalo sistem lestvice: igralci izzivajo tiste, ki se na lestvici nahajajo pred njimi ter v primeru zmage prevzamejo njihovo mesto. Po koncu rednega dela tekmovanja se najvišje uvrščena pomerita še v končnici. 2004-2005 je bila končnica v obliki lige, kasneje pa je zmagovalca določila serija 3 iger. Zaradi pomankanja interesa je bilo tekmovanje opuščeno.

Aki-sen (“jesenski turnir”)

Aki-sen je bil dvodnevni turnir, ki ga je Go društvo Ljubljana prirejalo med leti 2000 in 2003, pozneje pa so ga zaradi pomanjkanja sredstev zamrznili, kljub temu, da je bil v mednarodnem merilu vse bolj priljubljen. Njegova oživitev je prestavljena v nedoločeno prihodnost.

Drugi turnirji

Skozi leta se je prirejalo več bolj ali manj uspešnih tekmovanj. V Kranju so včasih v marcu organizirali Kyu turnir, na katerem mojstri niso smeli sodelovati in v maju turnir ob tednu mladih. GD Maribor je včasih v decembrskih dneh prirejal družabno obarvani Miklavžev turnir. Podoben interni turnir so prirejali tudi v Novem mestu. V Škofji Loki so leta 2006 prvič pripravili turnir Rdeča ostriga, ki pa se ni obdržal prav dolgo.

Nazadnje posodobljeno 6.11.2022