slovenska delegacija

XVII. mednarodni turnir v Blanskem je po mnogih letih na Češko privabil tudi večje število slovenskih igralcev. 4. in 5. marca se je v tem mestecu, ki je od Brna oddaljeno približno pol ure, zbralo 73 go igralcev, od tega tudi štirje člani ljubljanskega go kluba in trije Kranjčani. Turnir je potekal v šoli, kjer je bilo tudi ponujeno zastonj prenočišče, a se je celotna naša delegacija odločila za bolj udobno nastanitev v penzionu U Golema, kjer smo se že prvi večer lotili preizkušanja lokalne hrane in pijače.

Že sobotne igre so nakazale, da so češki igralci še vedno močni in da bo vsaka zmaga težko prislužena, nedeljski rezultati pa so bili na žalost še bolj skromni saj so naši igralci skupaj v dveh kolih dosegli le dve zmagi. Morda je k temu pripomogla tudi črna mačka, ki jim je v soboto zvečer vztrajno sledila do penziona.

Za edino rezultatsko svetlo točko je poskrbel Tadej Turk (GD Kranj), ki si je na turnirju prislužil 52 rating točk in posledično tudi rank 5k. Solidno se je odrezala tudi Maja Logar 1D (GD Ljubljana), ki je na 15. mestu bila tudi najvišje uvrščena ženska. Rahlo podpovprečno sta se odrezala Damir Galić 3D (GD Ljubljana) na 11. mestu in Enej Šuc 8k (GD Ljubljana) na 43. mestu, oba s po dvema zmagama. V kategoriji »to ni bil moj turnir« pa so se tokrat znašli Žiga Hajduković 2k (GD Ljubljana) z eno zmago ter Mirko in Katja Rupel (GD Kranj), ki sta tokrat naletela na pretežke nasprotnike. Zmagovalec turnirja je bil novopečeni evropski profesionalec, Jan Šimara 1p, sledil mu je njegov klubski kolega Jan Prokop 6D, na tretje mesto pa se je zavihtel naš stari znanec Dominik Bővíz 6D iz Madžarske.

Na koncu smo lahko vendarle zadovoljni s ponovno redno udeležbo naših igralcev na turnirjih v tujini in še posebej z reaktivacijo kranjskega go društva. Verjamemo pa tudi, da je bil turnir dober trening za naše igralce ter da bodo pridobljeno znanje s pridom uporabili naslednji mesec na Memorialu Vladimirja Omejca na Bledu (14.-16. april).

Rezultate najdete tukaj, uradno zbirko turnirskih fotografij pa tukaj.

No Comments:

Your email address will not be published. Required fields are marked *