32. memorial Vladimirja Omejca je na Bled privabil 41 igralcev iz sedmih držav (Slovenije, Hrvaške, Madžarske, Avstrije, Italije, Češke in Srbije). Posebej lepo je bilo ponovno videti večje število mladih igralcev iz Hrvaške ter po daljšem premoru tudi vrnitev srbskih predstavnikov na blejski turnir. Vreme nam tokrat sicer ni bilo ravno naklonjeno a zato smo se morda še toliko raje družili na go deskah od jutranjih pa do poznih večernih ur.   

Bitka za prvo mesto je bila tesna in napeta vse do konca, ko se je izkazalo, da je bil Timotej Šuc 4D kljub dobrim igram za eno SOS točko prekratek. Na najvišjo stopničko se je tako zavihtel Zbynek Dach 4D iz Češke. Oba sta imela po pet zmag. Tretje mesto si je s štirimi zmagami prislužil Gregor Butala 5D, na četrtem pa najdemo najboljšega srbskega predstavnika Dragana Dubakovića 3D s tremi zmagami. Prav tako tri zmage je dosegel Andrej Kralj 3D na petem mestu. Nagrado za najboljšega mladega igralca si je s prepričljivimi igrami priboril Stjepan Medak 1D iz Hrvaške  – na koncu je klonil le proti prvo in drugo uvrščenemu. Najboljša ženska pa je bila Maja Logar 1D na 12. mestu. Velja omeniti še Tadeja Turka, ki je s petimi zmagami napredoval na 4k, prav tako pet zmag pa sta dosegla dva mlada hrvaška igralca: Jakov Sičić, ki je prav tako napredoval na 4k ter Irena Derenčin, ki si je priborila 15k. Letošnji turnir pa je bil tudi prvi turnir za Žigo Kralja 24k, še več, dosegel je tudi že prvo turnirsko zmago.

Zmagovalec Zbynek Dach 4D (desno)

Odziv igralcev je bil kot vedno pozitiven (verjetno je k temu pripomoglo tudi brezplačno sadje in sladki prigrizki), organizatorji pa smo bili veseli predvsem, da je turnir pritegnil tako popolne začetnike kot izkušene mojstre ter seveda tudi velikega števila mladih igralcev ter go družin. Kot zanimivost pa naj omenimo še, da je na turnirju sodelovalo kar 9 igralk, to je skoraj ena četrtina vseh prijavljenih.

Rezultati so tukaj.

Fotografije so lahko ogledate na naši Facebook strani.

No Comments:

Your email address will not be published. Required fields are marked *