Obisk dvo-dnevnega Croatian Open turnirja v Go-ju, ki se je odvijal 20. maja, je bila izkušnja polna nepozabnih trenutkov in novih poznanstev. Udeležila sva se ga Žiga in moja hči Ivana, ki je s svojo zbranostjo in trdim delom osvojila kar štiri zmage, napredujoč do skoraj 16k.

Dogodek je bil posebej prijeten zaradi izjemne lokacije – hotela s termalnim bazenom. Ne samo, da smo uživali v prijetni toploti in sproščujoči atmosferi, bazen je pravzaprav služil kot idealno orodje za sprostitev pred zahtevnimi partijami Go-ja, kar nam je dalo dodatne moči in zbranost za turnir.

Obiskovalci turnirja so bili zelo prijateljski, tako da smo uspeli navezati nekaj novih stikov z Goisti iz širše regije. Srečali smo tudi nekaj znanih obrazov iz sveta Go-ja, kot je Zoran Mutabžija, nekdanji evropski prvak, kar je prav gotovo dodalo dodatno vznemirjenje dogodku.

Posebej prijetna izkušnja je bilo srečanje z Zvonkom, priljubljenim učiteljem Go-ja na Hrvaškem, prav tako pa smo spoznali Željka iz Srbije, ki nam je postregel z dobro mero zgodovine, še posebej o začetkih naše “Go družine” Rupel.

Ta turnir v Go-ju je bil izjemna priložnost za izmenjavo izkušenj, učenje in druženje z ljubitelji te prelepe strateške igre. Veselimo se že naslednjih priložnosti, kjer se bomo ponovno srečali in nadaljevali našo Go pustolovščino.

Rezultati turnirja so na voljo tukaj: Croatian Open rezultati

No Comments:

Your email address will not be published. Required fields are marked *