Minuli vikend je v Portorožu potekal 15. slovenski go kongres. Kljub spremembi lokacije zadnji hip, ki ji je botrovala zasedenost hotela v Izoli, je dogodek potekal gladko. V nasprotju z lanskim letom nas je tokrat pričakalo prav poletno vreme, ki so ga udeleženci z veseljem izkoristili za sprehode po obali in obisk Pirana.  

Državni prvak, Timotej Šuc 4D

Poletna klima pa je kot kaže prijala tudi novemu državnemu prvaku Timoteju Šucu 4D, ki je s petimi zmagami suvereno pometel s konkurenco. Na odru za zmagovalce sta se mu pridružila še Leon Matoh 5D na 2. mestu in Gregor Butala 5D na tretjem. Za najlepše presenečenje na turnirju je s 4. mestom poskrbel Žiga Hajduković, ki si je spričo rezultata in dobrih iger prislužil promocijo v 2 kyu. Najboljša ženska igralka je bila ponovno Maja Logar 1D na 6. mestu, omeniti pa velja še vrnitev Andreja Flajsa 2D, ki se je po petletnem premoru ponovno udeležil državnega prvenstva ter ognjeni krst Tadeja Turka 6k, ki je zaokrožil deseterico, a z borbenimi igrami nakazal, da se bo kmalu lahko kosal z najboljšimi.   

Tudi na turnirju Tenuki je bilo tokrat pestro, pomerilo se je namreč 13 igralcev iz štirih držav a o zmagovalcu kljub temu ni bilo dvoma, saj je bil Nenad Đenadić 6k nepremagljiv. Sledil mu je mladi perspektivni igralec iz Hrvaške, Oliver Skočić 8k s štirimi zmagami, tretje mesto pa je odšlo v Italijo, priboril si ga je Davide Bertok 7k. Še posebej lepo je bilo videti večje število mladih igralcev, prvič pa so bile podeljene tudi medalje za najboljše tri slovenske mlade igralce do 18 let. Glede na njegov skokovit napredek v zadnjem letu je naslov slovenskega mladinskega prvaka pričakovano osvojil Enej Šuc 10k, 2. mesto je pripadlo Ivani Hajduković 20k in tretje Teji Šuc 20k.

Najboljši slovenski mladi igralci do 18 let

Kot vsako leto je v okviru kongresa potekala tudi letna skupščina go zveze, kjer je prišlo do zamenjave v vodstvu go zveze.  Dolgoletni predsednik Gregor Butala je svoje mesto prepustil Andreju Kralju, vlogo sekretarke pa je prevzela Maja Logar. Družabni program pa je zaključil večerni blitz turnir. Tudi tega je s popolno bero štirih zmag osvojil Timotej Šuc 4D, 2. mesto je zasedel Damir Galić 3D, tretje pa Žiga Hajduković 2k.

Rezultati državnega prvenstva so tukaj in rezultati turnirja Tenuki tukaj.

Fotografije si lahko ogledate na naši Facebook strani.

No Comments:

Your email address will not be published. Required fields are marked *