V soboto 13.5.2023 je v Poreču potekal 1. mednarodni turnir: “Memorijal Arturja Jonaka von Freyenwalda”. Von Freyenwald je bil častnik v avstroogrski mornarici v Puli, ki je bila v začetku 20. stoletja  pristanišče avstroogrske mornarice. Tam je širil go igro med tamkajšnjimi prebivalci in mornarji. Tam pa se je z gojem prvič srečal tudi Ervin Fink, ki je kasneje širil go v Sloveniji in na področju bivše Jugoslavije. Več o tem si lahko preberete v članku na naši strani: https://go-zveza.si/?page_id=1991

Turnirja se je udeležilo 26 igralcev iz Hrvaške, Slovenije in Italije. Od tega 9 iz Slovenije.

Turnir je bil enodneven, igrali pa smo le tri igre s po 40 minutami na igralca in byojomijem 3X20 sekund. Prvo mesto je zasedel mladi Stjepan Medak (2 dan), ki je po razburljivi igri v tretjem kolu po preobratu premagal Andreja Kralja (3 dan). Drugo mesto sta si delila Andrej Kralj in Teo Sladetić (3 kyu), ki pa med seboj nista igrala in sta imela enako število točk SOS in SOSOS. Četrti je bil Radovan Golja (1 dan), ki mu je bil to po več kot 3 letni odsotnosti prvi turnir, peti pa je bil  Vedran Vasiljević (2 dan). Od Slovencev je 6. mesto zasedel Dušan Milavec (3 kyu), 7. Žiga Hajduković (2 kyu), 10. Borut Zaplotnik (1 kyu), 11. Dalibor Čotar (4 kyu), 17. Ivana Hajduković (18 kyu), 22. Žiga Kralj (25 kyu) in 25. Julija Hajduković (28 kyu).

Rezultati turnirja so tukaj.

Fotografije pa si lahko ogledate na Facebook strani go kluba Poreč.

Turnir v Poreču nam je pustil prijeten vtis, saj je lepo videti, da se v naši okolici go širi in pridobiva na prepoznavnosti; ustanavljajo se novi klubi in organizirajo turnirji.

No Comments:

Your email address will not be published. Required fields are marked *