Po tem, ko je epidemija v zadnjih dveh letih močno okrnila našo udeležbo na mednarodnih turnirjih, se je večja slovenska zasedba ponovno odpravila na turnir v tujino in to kar na drugi konec Evrope. Med 27. in 29. majem je namreč potekal drugi Dutch open turnir v kraju Nijmegen na jugu Nizozemske. Turnirja se je udeležilo pet slovenskih igralcev: Maja Logar 1D, Žiga Hajduković 4k, Tadej Turk 6k, Enej Šuc 15k in Ivana Hajduković 28k. Kot kaže dolga in naporna vožnja do Nizozemske ni pustila prevelikih posledic, saj so se v povprečju naši predstavniki dobro odrezali.

Pričakovano se je najvišje zavihtela Maja Logar z 32. mestom, ki se ji je po uvodnih treh porazih uspelo zbrati in zmagati preostale tri igre. Žiga Hajduković si je s štirimi zmagami prislužil kar 65 rating točk in tako že pogleduje proti mojstrskim rankom, medtem ko je Tadej Turk s tremi zmagami potrdil 6k. Najbolj je presenetil Enej Šuc, ki mu je po štirih zaporednih zmagah zadnji dan malo zmanjkalo energije a je vseeno napredoval na 14k. Dobre igre pa je pokazal tudi na blitz turnirju (12 min absolutno), kjer je rešil slovensko čast z osvojenim tretjim mestom. Za Ivano Hajduković je bil turnir malo manj uspešen, ampak vseeno je bila to zanjo neprecenljiva mednarodna izkušnja, ki ji bo zagotovo prav prišla v prihodnje.

Naši igralci pa seveda niso vsega časa posvetili samo goju, ampak so si tudi ogledali Nijmegen ter bližnji Arnhem in preizkušali lokalno in mednarodno kulinariko. Upamo, da je z udeležbo na tem turnirju Slovenija napovedala ponovni vstop na evropsko go sceno.  

No Comments:

Your email address will not be published. Required fields are marked *