Rezultati blejskega turnirja

Po letu dni je ponovno napočil čas za Odprto prvenstvo Slovenije – memorial Vlada Omejca v poživljajoči atmosferi slovenskega alpskega bisera, na Bledu. Prizorišče turnirja je bil po nekaj letnem premoru ponovno hotel Astoria, ki je navdušil s svojo prenovljeno podobo in luksuznimi pogoji za igranje. Tokraten turnir je bil še posebej slavnosten, saj letos obeležujemo 50. obletnico delovanja Go zveze Slovenije in 40. obletnico delovanja Go društva Kranj. Otvoritvenemu nagovoru dolgoletnega organizatorja Milana Zakotnik s sinhronim angleškim prevodom predsednika Go zveze Gregorja Butale, je sledil še slavnostni nagovor enega od pionirjev delovanja goja v Sloveniji, Lovra Šturma, ki je orisal kratko zgodovinsko ozadje. S tem je bil turnir odprt in igralci pripravljeni na boj.

Tokrat se je na turnirju zbralo 41 igralcev, s skoraj 200 rating pik prednosti, pa je bil premočno glavni favorit za končno zmago Dominik Boviz. V top grupi, ki jo je sestavljalo 8 igralcev, so bili poleg njega še 3 Madžari, Gabriel Wagner iz Nemčije in 3 Slovenci. V prvem kolu je Dominik opravičil vlogo favorita, prijetno sta presenetila Damir Galič in Andrej Kralj, ki sta premagala Gabriela in Gaborja Szabisca, Gregor Butala pa je moral po napetem boju in velikem pritisku v byoyomiju priznati premoč Robertu Csizmadii. Po 2. dnevu (4. kolu) je Dominik suvereno držal vlogo favorita, saj je bil še edini neporažen igralec v top grupi, družbo med še neporaženimi igralci pa mu je delala Mirta Medak (2k), ki ji tudi premagovanje mojstrov ni več prevelik zalogaj, bila je boljsa od Zorana Mutabžije (2D) in Mirana Gorenca (1d). 2. mesto v skupni razvrstitvi se je nasmihalo Robertu Csizmadii, ki je razen poraza proti Dominiku nanizal 3 zmage proti domačim igralcem, Gregorju, Andreju in Damirju. Za napeto končnico v četrtem kolu je poskrbel Timotej Šuc, ki je v zaključku partije proti Gyorgyju Csizmadii odigral serijo tesujijev, žrtvoval 2 svoja kamna ob tem prodrl v nasprotnikov prostor, kar je skupno naneslo 2 piki in sente v Timotejevo korist in končno zmago za 2,5 pike.

Tudi v zadnjem dnevu Dominik ni dovolil presenečenja in turnir končal s 6 zmagami, vrhunsko formo in odličen rezultat je postavil Robert C. s 5 zmagami, mesta od 3 do 7 so si s 3 zmagami razdelili Gabriel, Damir, Gregor, Gyorgy in Timotej. Najboljsa zenska igralka je bila Mirta Medak na 16. mestu, najboljsi mladi igralec pa 7 letni Stjepan Medak na 33., kar ponovno potrjuje kvalitetno in vztrajno delo družine Medak.

Z velikim veseljem, da je turnir minil v znamenju poštenih in prijetnih partij smo si v poznem nedeljskem popoldnevu podali roke v slovo. Naslednje leto pa ponovno zavihamo rokave na istem mestu.

rezultati

No Comments:

Your email address will not be published. Required fields are marked *