Na drugem Pokalu korejskega premierja, mednarodnem amaterskem prvenstvu v goju, ki je bilo med 12. in 16. oktobrom 2007 v mestu Suwon (Južna Koreja), je zmagal domačin Chang Bae Kang 7d, ki je po osmih kolih ostal edini neporaženi med 66 udeleženci iz prav toliko držav. S sedmimi zmagami mu je na drugem mestu sledil predstavnik Kitajske Yuqing Hu 8d, na tretje mesto pa se je uvrstil Hsi Chen 6d (Tajvan) s šestimi zmagami; četrti je bil japonski reprezentant Kazumori Nagayo 6d, na peto mesto pa se je kot najboljši evropski predstavnik uvrstil Frank Janssen 6d iz Nizozemske. Slovenske barve je zastopal Timotej Šuc 3d, ki se je s polovičnim izkupičkom (štiri zmage in prav toliko porazov) na koncu uvrstil na 37. mesto.

Kot je povedal Šuc po koncu tekmovanja, si je na tekmovanju želel uvrstitve med prvo polovico udeležencev, izpolnitev cilja pa so mu preprečile razmeroma slabe SOS točke, ki so ga potisnile proti dnu precej velike skupine tekmovalcev s štirimi zmagami. Vseeno je mogoče njegov prvi nastop na tako pomembnem mednarodnem turnirju (višje kotira le Svetovno amatersko prvenstvo na Japonskem) označiti kot dokaj uspešen in bolj ali manj v okviru pričakovanj.
Turnir je bil sicer pravi festival goja, saj so poleg osrednjega tekmovanja potekali še številni stranski turnirji in dogodki, med njimi tudi turnir za pokal mesta Suwon, ki se ga je udeležilo okrog 500 igralcev iz Koreje in tujine, ter finale južnokorejskega ženskega profesionalnega prvenstva. Podrobnosti o drugem Pokalu korejskega premierja so dostopne na domači strani te prireditve, kjer si je mogoče ogledati tudi končno lestvico glavnega turnirja.

No Comments:

Your email address will not be published. Required fields are marked *