Letos je igralce pričakalo prav poletno vreme, ki je vztrajalo skozi celoten vikend in tako igralce kar vabilo k sprehodom ob jezeru ter posedanju na terasah lokalov. Igralska zasedba je bila tudi tokrat pestra saj so se turnirja udeležili predstavniki kar devetih držav, od katerih je daleč najdlje pripotoval švedski igralec Anton Silfver. Največ je bilo seveda slovenskih igralcev, sledila pa jim je številčna hrvaška ekipa, ki je bila večinoma sestavljena iz mladih upov hrvaškega goja. Že zadnjih nekaj let smo opazovali njihov strm napredek, letos pa so dokazali, da bodo morda kaj kmalu krojili tudi evropski vrh.

Stjepan Medak in Lukaš Podpěra
Stjepan Medak in Lukaš Podpěra

Lukaš Podpěra 7D je sicer s šestimi zmagami upravičil vlogo favorita in gladko osvojil turnir, na drugem mestu, z le zmago manj, pa mu je sledil Stjepan Medak, ki je z vrhunsko igro napredoval na 4D. Tretje mesto si je priboril naslednji mladi hrvaški igralec Roko Crvelin 3D s štirimi zmagami, prav tako štiri je dosegel Michal Timko 3D na četrtem mestu, peto pa sta si razdelila najboljši slovenski predstavnik Gregor Butala 5D in Anton Silfver 3D. Najboljša ženska igralka je bila Adriana Tomšů 2D iz Češke z osvojenim 12. mestom, med našimi najmlajšimi pa velja omeniti Žigo Kralja, ki je napredoval na 16k, ter Ivano Hajduković, ki je napredovala na 15k.

Proučevanje konkurence

Turnir si bomo zapomnili predvsem po velikemu številu dan igralcev (od tega jih je bilo kar sedem 3D) ter po dvobojih med veterani in močnimi mladimi igralci, ki so se v veliki meri končali z zmagoslavjem slednjih. Posebna zahvala pa gre Hrvaški go zvezi, ki nam je dala v uporabo elektronsko go ploščo IZIS AI ter poskrbela za prenos iger na OGS serverju. Igre si lahko ogledate tukaj: https://gogameslive.eu/slovenian-open/

Rezultati so tukaj.

Fotografije najdete na naši Facebook strani.

No Comments:

Your email address will not be published. Required fields are marked *