Ljubljana I gladko do zmage

Zmagovalna ekipa

Po dvoletnem premoru so se slovenski klubi ponovno spopadli na slovenskem ekipnem prvenstvu. Pomerile so se štiri ekipe iz treh klubov: Ljubljana I, Ljubljana II, Novo mesto in Kranj. Prvo mesto je z le enim porazom zasedla Ljubljana I v zasedbi: Timotej Šuc 4D, Damir Galić 3D, Maja Logar 1D in Žiga Hajduković 2k. Slednji je tako s tremi zmagami upravičil promocijo, ki si jo je prislužil oktobra na državnem prvenstvu.

O zmagovalcu torej ni bilo dvoma, je pa zato bil toliko bolj izenačen boj za drugo mesto med drugo ljubljansko ekipo (Andrej Kralj 3D, Andrej Flajs 2D, Borut Zaplotnik 1k, Zdravko Krvavica 5k) in novomeško ekipo (Leon Matoh 5D, Dušan Jukić 4D, Franci Dragan 1D, Dalibor Čotar 5k), ki je tokrat imela primorski pridih. Zanje je namreč kot četrti član zaigral Dalibor Čotar, ki je sicer član GD Sežana. Njegove dobre igre pa na koncu vseeno niso bile dovolj, da bi Novemu mestu priborile drugo mesto. Le to je z najmanjšo možno razliko (na podlagi tretjega tiebreakerja) osvojila Ljubljana II.

Prisotne pa je razveselila tudi vrnitev GD Kranj, ki se je po sedmih letih vrnil sicer z nekoliko okrnjeno zasedbo (Mirko Rupel 5k, Vera Rupel 5k, Tadej Turk 6k, Katja Rupel 15k). Kot pove že bežen pogled na njihova imena je bila tokrat kranjska ekipa družinsko obarvana. Kljub temu, da jim je Tadej Turk prislužil edino točko, si tudi Kranjčani zaslužijo pohvalo za dobro voljo in borbene igre. 

Rezultate najdete tukaj.

No Comments:

Your email address will not be published. Required fields are marked *