Tudi Gasparijev memorial je nadaljeval letošnji trend visoke udeležbe na slovenskih enodnevnih turnirjih – na standardni lokaciji, v Pizzeriji Etna v Podutiku, se je zbralo kar 19 igralcev iz 4 držav. Precejšnjemu številu ljubljanskih igralcev se je pridružila v zadnjem času zelo zagnana ekipa iz Poreča ter tudi naš stari znanec Arved Weigmann iz Nemčije.

Boj za zmagovalca je bil izenačen kot že dolgo ne, saj so na koncu prvi trije imeli vsak po štiri zmage, najboljša dva pa tudi izenačen SOS (seštevek točk nasprotnikov). O prvem mestu je tako odločal rezultat medsebojne igre, ki je bil tokrat na strani Damirja Galića 3D. Na drugo mesto se je uvrstil Gregor Butala 5D ter na tretje Andrej Kralj 3D medtem ko se je na četrtem na presenečenje vseh (tudi njega samega) znašel Žiga Hajduković 2k. Poleg dan igralcev pa je letošnji turnir privabil tudi večje število začetnikov. Žiga Kralj 19k je kot daleč najmlajši igralec zasedel dobro 12 mesto, Urh Robič 27k, ki se je igre naučil le nekaj mesecev nazaj na go delavnici v Ljubljani, pa se že lahko pohvali s prvo turnirsko zmago.

Z Gasparijevim memorialom se je tako zaključilo uspešno turnirsko leto, ki ga je zaznamovala večja udeležba na turnirjih, tako na domačih tleh kot v tujini. Sledi malo daljši počitek, nato pa otvoritev nove sezone – tokrat morda že marca.

Rezultati so tukaj.

Fotografije najdete na naši Facebook strani.

1 Comment:

  • Maja, lepo narejeno poročilo

    Milan Zakotnik

Your email address will not be published. Required fields are marked *