Croatian Go Open 2022

Samo en teden po Dutch Open se je pojavila nova priložnost za udeležbo na mednarodnem go turnirju – tokrat precej bližje na Odprtem prvenstvu Hrvaške v Stubičkih Toplicah. Turnirja sem se udeležil Timotej Šuc z vsemi tremi otroki. Za Eneja je bil to že 14. turnir, Teja in Tin pa sta na mednarodnem turnirju sodelovala prvič. Že pogled na seznam prijavljenih je napovedal, da bo to otrokom prijazen turnir, saj je bilo med 36 prijavljenimi vsega skupaj pet odraslih.

Timotej je bil glede na rank in rating prvi favorit turnirja, glede na trenutno formo pa je bilo to precej bolj vprašljivo. Že v prvem kolu je bil poražen proti Stjepanu Medaku 1 kyu (12 let), kasneje pa tudi proti Mirti Medak 2 dan, tako se je moral zadovoljiti z zmagami proti 3 kyujem in skupno tretjim mestom.

Enej je po uspešno odigranem turnirju na Nizozemskem tokrat napredoval na 14 kyu. V prvem kolu je izgubil proti Oliverju Skočiću 12 kyu (kar je po Bledu Oliverjeva druga zaporedna zmaga proti Eneju), nato pa je stopnjeval dobre igre in dobil naslednja 4 kola, kar mu je ponovno prineslo lepo bero rating točk in napredovanje na 13 kyu.

Za igralce rangirane nižje od 19 kyu so prvi dan dodali 2 koli in naredili še dodaten mini turnir, tako da so skupno odigrali 7 kol. Teja je dobila 4 partije in navdušila s pozitivnim rezultatom na prvem turnirju, prav tako se je dobro odrezal Tin, ki je dobil 2 partiji iz 6 kol, eno partijo za samo 1,5 pike. Vpliv Krošljevega go krožka na motivacijo, pristop k igri in dobre nastope otrok je bil več kot očiten.

Timotej Šuc

No Comments:

Your email address will not be published. Required fields are marked *