Na 19. državnem prvenstvu Slovenije, ki je v okviru drugega slovenskega go kongresa potekalo med 20. in 22. novembrom v hotelu Barbara v Fiesi, je med 13 udeleženci s petimi točkami iz šestih krogov zmagal Gregor Butala 5d (Go društvo Ljubljana) in s tem drugič osvojil naslov državnega prvaka. Po napetih bojih in številnih nepričakovanih rezultatih ter preobratih (vključno z jigom v derbiju zadnjega kroga) je drugo mesto zasedel Marjan Drobež 2d (prav tako član ljubljanskega društva), tretje mesto pa si je kljub slabemu začetku priboril Leon Matoh 5d (Go društvo Novo mesto). Sicer pa je letošnje prvenstvo zaznamovala tudi tekmovalna vrnitev Radovana Golje 3d, ki je kljub dolgoletni odsotnosti s turnirjev prikazal precej solidno igro.

Na spremljevalnem turnirju Tenuki, ki je potekal v soboto (igralo se je štiri kola, s prednostnimi kamni) je dokaj pričakovano slavil Damir Galič 3d, ki je bil vsaj po kategoriji precej močnejši od preostanka konkurence. Vendar pa je bil razplet kljub temu negotov vse do samega konca.

V okviru kongresa je bila, kot je to običaj, tudi redna letna skupščina Go zveze Slovenije, na kateri sta bila med drugim promovirana dva nova mojstra: shodan sta tako postala Luka Čamernik, član Go društva Ljubljana, ki sicer trenutno študira v Koreji, višjo kategorijo pa si je med drugim priboril z zelo dobrim nastopom na letošnjem evropskem prvenstvu, in Jure Jerkovič (Go društvo Kranj), ki je novi naziv več kot upravičil tudi z odličnimi igrami na državnem prvenstvu.

No Comments:

Your email address will not be published. Required fields are marked *