26. memorial Vlada Omejca, se je kot ze vrsto let pred tem ponovno odvil v slovenskem turističnem biserju Bledu. Seznam registriranih igralcev je ob odsotnosti Avstrijcev, Hrvatov, Bosancov, Srbov Čehov in Slovakov napovedoval podobno kombinacijo derbijev kot na državnem prvenstvu, z dodatkom družine Boviz in z njimi prvega favorita turnirja, še ne 20 letnega Dominika, 4. dan.
Glede na status prvega favorita in pričakovano prvo nagrado Dominik v nobeni izmed iger nasprotniku ni pustil dihati ali vsaj pregloboko vdahniti in suvereno dobil vse dvoboje s predajo ter si tako pokoril vse najmočnejše slovenske mojstre. Leta kariere, družinskih obveznosti in starosti so pustila svoj pečat v ostrini igre. Drugo mesto je zasedel Matoh, ki je imel v odločilni igri proti Butali nemalo sreče, ko je v zadnjih izdihljajih končnice zaostajal za skoraj 5 pik, vendar je nasprotnika mentalno prisilil v spregled dame-zumarija … in zmagal. S tem tesujijem si je prislužil drugo nagrado turnirja – izbor med vožnjo s kočijo okoli jezera do Zake ali 200 euri denarne nagrade, izbral je slednje. Končno 3. mesto je po nesrečnem porazu proti Matohu in nekoliko manj nesrečnemu proti Bovizu zabeležil 4 kratni državni prvak Slovenije Butala, v preostalih 4 kolih je nasprotnike premagal suvereno, tako rekoč jih je zmlel. Sledili so Flajs z enakim razmerjem zmag in porazov, Šuc in Kralj z 2 zmagama, Klančišar, mladi up z revolucionarnimi idejami o razvoju slovenskega goja s 3 zmagami in na poti proti promociji v 2. dan. Najboljši igralec v spodnjem delu lestvice je bil s kar 5 zmagami največji tuj občudovalec slovenskih turnirjev Davide Bertok, ki si je priboril kartico zvestobe in simpatično nagrado za redno udeležbo. S 4 zmagami je nagrado za najbojšo žensko, to je brezplačna namestitev osvojila Judit Detre Bovizne. Upamo, da jo je primerno izkoristila.

S tem smo zaključili še eno izvrstno organizirano odprto prvenstvo Slovenije. V upanju na skorajšnje ponovno druženje na ekipnem DP in spremljajočem turnirju … atari.

No Comments:

Your email address will not be published. Required fields are marked *