Neaktivni turnirji

Odprto prvenstvo Maribora

Odprto prvenstvo Mariboraje naslednjik nekdanjega zaprtega mojstrskega turnirja, ki ga je za igralce bivše Jugoslavije organiziralo Go društvo Maribor med leti 1984 in 1986. Ustanovljeno je bilo v počastitev 20-letnice društva. Ime je dobilo leta 1989, ko je društvo po triletnem premu nadaljevalo z prirejanjem turnirja, le da udeležba ni bila več omejena s kategorijo ali nacionalnostjo. Priprejali so ga vsako jesen na Pohorju. Zaznamovala ga je močna mednarodna igralska zasedba iz Hrvaške, Italije in Avstrije. Turnir se je v zadnjih letih izkazal za prevelik organizacijski zalogaj in ga zato ne prirejajo več.

Ljubljana OZA

Kralj Ljubljane (OZA) je bilo celoletno prvenstvo, ki je uporabljalo sistem lestvice: igralci izzivajo tiste, ki se na lestvici nahajajo pred njimi ter v primeru zmage prevzamejo njihovo mesto. Po koncu rednega dela tekmovanja se najvišje uvrščena pomerita še v končnici. 2004-2005 je bila končnica v obliki lige, kasneje pa je zmagovalca določila serija 3 iger. Zaradi pomankanja interesa, je bilo tekmovanje opuščeno.

Aki-sen (“jesenski turnir”)

Aki-sen je bil dvodnevni turnir, ki ga je Go društvo Ljubljana prirejalo med leti 2000 in 2003, pozneje pa so ga zaradi pomankanja sredstev zamrzniti, klub temu, da je bil v mednarodnem merilu vse bolj priljubljen.Njegova oživitev je prestavljena v nedoločeno prihodnost.

Drugi turnirji

Skozi leta se je pripejalo več bolj ali manj uspešnih tekmovanj. V Kranju so včasih v marcu organizirali Kyu turnir, na katerem mojstri niso smeli sodelovati in v maju turnir ob tednu mladih. GD Maribor je včasih v decemberskih dneh prirejal družabno obarvani Miklavžev turnir. Podoben interni turnir so prirejali tudi v Novem mestu. V Škofji loki so 2006 prvič pripravili turnir Rdeča ostriga, ki pa se ni obdržal prav dolgo.

Nazadnje posodobljeno 20.06.2020

Seznam prijavljenih

Državno prvenstvo:

  1. Tim Klančišar 2d
  2. Andrej Kralj 3d
  3. Maja Logar 1k
  4. Timotej Šuc 3d
  5. Martin Michel Majcenovič 2k
  6. Žiga Hajduković 2k
  7. Gregor Butala 5d
  8. Leon Matoh 5d
  9. Janez Janža 2d
  10. Vera Rupel 5k
  11. Borut Zaplotnik 1k
  12. Marjan Drobež 1d

Turnir Tenuki:

  1. Milan Zakotnik 4d
  2. Enej Šuc 16k
  3. Tadej Turk 7k
  4. Nenad Đenadić 6k
  5. Arved Weigmann 2k
  6. Jakob Svetina 12k
  7. Ivana Hajduković 20k
  8. Dalibor Čotar 5k
  9. Davide Bertok 6k
  10. Uroš Mihelčič 6k
  11. Anna Marconi 9k

This will close in 0 seconds