Mesec se hitro obrne, če se zavežeš, da boš zbiral in objavil relavantne novice is sveta goja. Čeravno je že nastopila pomlad, slovenskemu goju še vedno vlada zima. Zaenkrat še ni predvidenih turnirjev, v omejenem obsegu pa se igra le na internetu. Edine pozitivne novice so za naše predstavnike na mednarodni ravni: na svetnovnem parskem prvenstvu (preko spleta) nas bosta zastopala Vera Rupel 2k in Tim Klančišar 2d, izbira pa se tudi letošnji predstvavnik za svetovno amatersko prvenstvo, ki bo predvidoma potekalo v začetku junija v Vladivostoku.

European Go Journal

Februarja je, po zaslugi Artjoma Kačanovskega in pod pokroviteljstvom EGF, prvič izšlo novo mesečno občilo, ki s podobnim ciljem (vendar na precej višji ravni) kot moje objave, zainteresiranim bralcem podaja novice, intervjuje, zgodovinske prispevke in študijski materjal s področja goja. Žurnal bo izhajal tako v digitalni kot tudi v tiskani različici.

Več si lahko preberete na sledeči povezavi: European Go Journal.


Drobtinice iz sveta profesionalcev

 • Ijama Juta je po seriji petih iger proti Kono Rinu ponovno uspešno ubranil naslov Kisei, ki velja za najprestižnejšega izmed 3 velikih japonski naslovov. To je bila hkrati tudi njegova 9 zaporedna obramba naslova s čimer je postavil nov rekord (prej je rekord z 8 zaporednimi obrambami držal Koiči Kobajaši).
 • Sumire Nakamura je 2. marca praznovala šele svoj 12. rojstni dan. Sedaj pa se ji obeta promocija v profesionalni 2. dan s čimer bo postala najmlajši 2. dan v zgodovini igre. Za tiste, ki je morda ne poznate velja omeniti, da je Sumire pri desetih letih postala najmlajša profesionalka, tako da ji podiranje rekordov vsekakor ni tuje. Osnovnošolka, ki je trenutno rangirana kot 700. med vsemi profesionalci, si je kot cilj zadala nekoč postati najmočnejša na svetu.

Kdor bi zasledil, kakršnekoli novice o goju, za katere meni, da bi utegnile pritegniti splošno zanimanje, ga naprošam, naj mi jih pošlje na info(afna)go-zveza.si.

1 komentar:

 • Tim
  Na kratko
  Moje mnenje je, kar si naredil in še boš, je super in pohvalno.
  Ne vidim pa nobenih drugih komentarjev.
  LP Milan

  Milan Zakotnik

Vaš e-naslov ne bo objavljen.Seznam prijavljenih

Državno prvenstvo:

  1. Tim Klančišar 2d
  2. Andrej Kralj 3d
  3. Maja Logar 1k
  4. Timotej Šuc 3d
  5. Martin Michel Majcenovič 2k
  6. Žiga Hajduković 2k
  7. Gregor Butala 5d
  8. Leon Matoh 5d
  9. Janez Janža 2d
  10. Vera Rupel 5k
  11. Borut Zaplotnik 1k
  12. Marjan Drobež 1d

Turnir Tenuki:

  1. Milan Zakotnik 4d
  2. Enej Šuc 16k
  3. Tadej Turk 7k
  4. Nenad Đenadić 6k
  5. Arved Weigmann 2k
  6. Jakob Svetina 12k
  7. Ivana Hajduković 20k
  8. Dalibor Čotar 5k
  9. Davide Bertok 6k
  10. Uroš Mihelčič 6k
  11. Anna Marconi 9k

This will close in 0 seconds