Go novice in zanimovosti, 02-21

V zadnjih mesecih se je svet slovenskega goja pogreznil v nekakšen zimski sen. Odpadlo je Ekipno državno prvenstvo, Gasparijev memorial in zagoto bo odpadel tudi Omejčev memorial, ki je bil načrtovan za april letošnjega leta. Igre in komunikacija med igralci so močno okrnjeni in potekajo predvsem preko našega discorda. Da pa vseeno ne bi povsem zanemarili poslanstva zveze, lahko odslej vsak mesec pričakujete novo objavo, ki bo na kratko povzela dogajanje v svetu goja.

Spremembe pri donaciji dohodnine

Na pobudo OKS je PKP7 prinesel spremembe na področju namenitve dela dohodnine za donacije. Delež dohodnine, ki ga je bilo moč podariti neprofitnim organizacijam se je dvignil z 0,5% na 1,0%, vendar pa proces, tudi za tiste, ki ste dohodnino že namenili Go zvezi, ne bo potekel avtomatsko. Obrazec je namreč treba oddati ponovno in v njem določiti spremenjeni delež namenjene dohodnine.

Tisti, ki želite podpreti delovanje Go zveze Slovenije, lahko to enostavno storite na spodnji povezavi.

PODARI DEL DOHODNINE GO ZVEZI

Zahteve za spremembo namenitve dohodnine je mogoče oddati do 31.5.2021

Odprl se je nov go server

24.1.2021 se je odprl nov go server – Color go server. Srever prinaša zanimive vizualne efekte med igro in je namenjen predvsem začetnikom.

Shin Jinseo izgubil v finalu pokala Maxim.

20-letni korejski profesionalec Shin Jinseo, ki že dolgo zaseda mesto najmočnejšega igralca na svetu, je že drugo leto zapred izgubil v finalu pokala Maxim.

Kitajska adaptacija popularne animirane serije Hikaru no Go

Hikaru no Go je v začetku izhajal v obliki stripa (t.i. manga), 2004 pa so, v želji po popularizaciji goja na Japonskem, izdali tudi izredno pribljubljeno animirano serijo z istim naslovom. Petnajst let kasneje je pripredbo legendarne zgodbe o fantu, v katerega se naseli duh mrtvega mojstra goja, ponovno oživil kitajski režiser Liu Chang. Serija je izvorno v mandarinščini, vendar si jo lahko ogledate tudi z angleškimi podnapisi.

Ni komentarjev:

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Seznam prijavljenih

Državno prvenstvo: