5. Slovenski go kongres

Državno prvenstvo za posameznike in posameznice

Go zveza Slovenije je pretekli vikend, v toplem in s soncem obsijanem obmorskem kraju Fiesa, uspešno organizirala 5. slovenski go kongres, katerega se je udeležilo zelo lepo število igralcev iz cele Slovenije. V hotelu Barbara se je od petka do nedelje odvilo državno prvenstvo za posameznike in žal zgolj ene posameznice Maje Logar. Osemnajst igralcev se je po prilagojenih turnirskih pravilih švicarskega sistema, japonskih pravilih s komijem 6 točk, v dveh mcmahon skupinah (dan kategorija je začela z eno točko) in šestih kolih priigrala novega državnega prvaka. V zadnjem kolu sta se pomerila lanskoletni državni prvak Gregor Butala in do šestega kroga neporažen Leon Matoh. V srditem in nepopustljivem boju je naslov državnega prvaka obranil Gregor Butala, s sicer enakim seštevkom točk (vsak po šest) vendar višjem seštevku točk vseh njegovih nasprotnikov (SOS). Sledila sta mu Leon Matoh na drugem in Timotej Šuc na tretjem mestu.

Na letošnjem državnem prvenstvu sta prvič igrala že prej omenjena Maja Logar in Tim Klančišar, ki sta se s svojo izjemno igro izkazala in pokazala da Slovenska go zveza dobiva nova močna igralca, istočasno je bila potrjena tudi promocija novega dan igralca Mirana Gorenca.

Tenuki turnir 2013

Kot vsako leto se na slovenskem go kongresu ob državnem prvenstvu odvija tudi vzporedni Tenuki turnir. Letos se ga je udeležilo deset igralcev, med katerimi je lovoriko zmagovalca odnesel Damir Galić 3d, sledili so mu Milavec Dušan 5k na drugem in Marko Potrata 13k ter Đenadić Nenad 6k, ki sta si zaradi vseh enakih kriterijev delila tretje mesto.

Ni komentarjev:

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Seznam prijavljenih

Državno prvenstvo: