Zmagovalka 15. ekipnega državnega prvenstva Slovenije, ki je bilo 21. oktobra 2006, je prva ekipa GD Ljubljana (v sestavi Šiška, Butala, Ekart), ki v treh kolih ni izgubila niti ene igre. Sodelovalo je sicer šest moštev – tri iz Ljubljane, dve iz Kranja in eno iz Maribora, vsako s po tremi člani; GD Novo mesto se prvenstva tokrat ni udeležilo.

Tekmovanje je potekalo po švicarskem sistemu, zaradi žreba pa je naneslo, da se zmagovalna ekipa med turnirjem ni srečala z drugouvrščeno – to je bila prva ekipa GK Kranj (Zakotnik, Pogačnik, Pintar), ki si je možnosti za končno zmago bržkone zapravila že v prvem krogu, ko je z rezultatom 1:2 izgubila proti drugi ljubljanski ekipi (Kralj, Drobež, Šuc). V tem dvoboju je odločila prva deska, na kateri je Andrej Kralj 3d le za točko ugnal vodjo kranjskega moštva Milana Zakotnika 5d. Prvi zasedbi GK Kranj, v kateri je neporažen blestel Aleš Pogačnik 3d, ni pomagalo niti zanesljivo nadaljevanje turnirja. Druga ekipa GD Ljubljana je v naslednjem krogu ugnala še reprezentanco Maribora (Mastinšek, Rojs, Janža), ki je na koncu osvojila četrto mesto, klonili pa so šele v zadnjem krogu proti klubskim kolegom, kar jim je zadostovalo za tretje mesto.

Na repu sta se zvrstili druga ekipa GK Kranj (Furlan, Nonne, Jerkovič) in tretja ljubljanska ekipa (Zamuda, Pergar, Rant), ki kljub na papirju slabšim zasedbam nikakor nista bili lahek plen za preostala moštva, čeprav končna lestvica morda daje drugačen vtis. Veteran Drago Pergar 3k je na primer le za tri točke izgubil uvodni dvoboj proti Bojanu Rojsu 4d, v sklepni partiji proti Igorju Nonneju 1k pa je bil njegov prostor od nasprotnikovega manjši le za točko.

Ni komentarjev:

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Seznam prijavljenih

Državno prvenstvo: