Na enem od najbolj zanimivih in napetih državnih prvenstev zadnjih let, ki je potekalo med 17. in 19. novembrom 2006 v hotelu Barbara v Fiesi, je na koncu zmagal Gregor Butala 4d (GD Ljubljana) in tako prvič osvojil naslov prvaka Slovenije. Osrednje slovensko tekmovanje so letos zaznamovali izenačeni boji in številni presenetljivi izidi: tako je branilec naslova in devetkratni slovenski prvak Leon Matoh 5d (GD Novo mesto) po porazih v uvodnih dveh krogih praktično že izpadel iz boja za vrh, za marsikoga enako nepričakovana pa je bila razvrstitev na turnirski lestvici po koncu drugega tekmovalnega dne, kajti po štirih krogih je bil v vodstvu – kot edini še neporaženi udeleženec – Timotej Šuc 2d (GD Ljubljana). Toda po tistem, ko je šuc izgubil zadnji dve igri, je postalo jasno, da o končnem razpletu odloča sklepni dvoboj, v katerem sta se merila Milan Zakotnik 5d (GK Kranj) in Gregor Butala. V skoraj štiri ure trajajoči borbi, polni preobratov, je bil slednji na koncu uspešnejši za dve točki.

Ni komentarjev:

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Seznam prijavljenih

Državno prvenstvo: