Tradicionalnega Odprtega prvenstva Ljubljane – memoriala Petra Gasparija, ki je bilo 16. decembra 2006 v ljubljanskem baru Žolna, se je udeležilo 18 tekmovalcev iz treh klubov in dveh držav. Med njimi se je najbolje odrezal Gregor Butala 4d (GD Ljubljana), ki je v petih krogih nanizal prav toliko zmag. Sledila sta mu Timotej Šuc 2d, ki je s točko manj zasedel drugo mesto, in Andrej Kralj 3d (oba GD Ljubljana), ki so mu za najnižjo zmagovalno stopničko zadostovale tri zmage. Najboljši kyu igralec je bil Jure Jerkovič 1k (GK Kranj), ki se je prebil do petega mesta, najboljša ženska igralka pa je bila Ilona Rac 10k (GD Ljubljana), ki je tekmovanje končala na osmem mestu s kar štirimi zmagami.

Turnir je bil tokrat že 15. po vrsti, igralo pa se je po ustaljenem kombiniranem sistemu; tekmovalci so bili na začetku razdeljeni v tri MacMahon skupine glede na kategorijo (mojstri ter močni in šibki kyu igralci), prednost pa je bila glede na razliko v kategorijah zmanjšana za dva kamna.

Ni komentarjev:

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Seznam prijavljenih

Državno prvenstvo: