Na 16. odprtem prvenstvu Maribora je med 35 udeleženci iz štirih držav po izredno napetem razpletu zmagal Andrej Kralj 3d (Go društvo Ljubljana) s štirimi zmagami v petih krogih; s tem je Kralj po več kot štirih letih znova osvojil kak pomembnejši turnir in se očitno spet vrača v nekdanjo formo. Drugo mesto sta si, prav tako s štirimi zmagami, razdelila Leon Matoh 5d (GD Novo mesto) in Gregor Butala 4d (GD Ljubljana), ki sta imela nekoliko slabši seštevek točk nasprotnikov (SOS) od zmagovalca.

Turnir, ki je bil odlično organiziran v hotelu Tisa, je bil – kljub temu, da na Pohorje ni bilo nekaterih močnejših slovenskih igralcev – zanimiv tudi kot otipavanje moči pred državnim prvenstvom, ki bo čez dva meseca. Ob že omenjeni trojici sta v boj za vrh posegla še Timotej Šuc 3d in povratnik Andrej Flajs 4d (oba GD Ljubljana); sploh slednji je pokazal, da kljub dolgoletni odsotnosti s turnirjev še zdaleč ni pozabil, kako je treba igrati. Med drugimi se je z dobrimi igrami izkazal mladi hrvaški up Matej Zakanj 1k (Velika Gorica), ki je s štirimi zmagami postal tudi najboljši kyu igralec – morda zadnjič, kajti mojstrska promocija je zanj očitno le še vprašanje časa. Najboljša ženska igralka je bila Tina Štabuc 16k (GD Maribor), ki je na svojem prvem turnirju dosegla tri zmage.

No Comments: