Po dejavnih organizacijskih pripravah se je ta mesec začelo novo mednarodno tekmovanje, Evropsko ekipno prvenstvo v goju oziroma Pandanet Go European Team Championship (PGETC). Posebnost tega tekmovanja z nagradnim skladom 10.000 evrov je, da bodo vse igre (z izjemo finalnega turnirja štirih najboljših moštev, ki bo prihodnje leto na Evropskem go kongresu v Bordeauxu) odigrane po predhodno določenem terminskem razporedu preko interneta na strežniku Pandanet IGS. Prav v ta namen je na tem strežniku postavljena posebna soba, Eurochamps room.

V tekmovanje je vključenih 30 evropskih držav s prav toliko ekipami, ki so po moči razdeljene v tri skupine, in sicer glede na moč igralcev v posamezni reprezentanci. Slovenija je umeščena v drugo skupino. Reprezentančna moštva štejejo največ 12 igralcev, skupno pa na tekmovanju sodeluje več kot 300 evropskih igralcev. To je vsekakor najmočnejše spletno tekmovanje v Evropi doslej.

Moštva bodo v svojih ligah do 17. maja prihodnje leto odigrale devet dvobojev (po sistemu vsak z vsakim), sledil pa bo že omenjeni finalni turnir v okviru Evropskega go kongresa, namenjen prvim štirim ekipam v najmočnejši skupini. Dvoboji sicer potekajo na štirih deskah, pri čemer je vrstni red igralcev v posamezni reprezentanci določen glede na EGF rating. Vzpostavljena je internetna stran, kjer je na voljo več informacij o poteku in rezultatih turnirja.

Slovenska reprezentanca – v zasedbi Leon Matoh, Andrej Kralj, Timotej Šuc in Janez Janža – se je v prvem kolu, ki je bilo minuli torek, pomerila z moštvom Španije in dvoboj dobila z rezultatom 3:1. Naslednji nasprotnik Slovenije bo 14. decembra izbrano moštvo Švedske, ki je vsekakor ena izmed močnejših reprezentanc v skupini. Marsikaj utegne biti odvisno tudi od vsakokratne zasedbe v ekipi; Slovenija, na primer, ima poleg že omenjenih na rezervni klopi med drugimi še igralce, kot sta Gregor Butala ali Luka Čamernik. Vsekakor upamo, da bo slovensko moštvo nadaljevalo z dobrimi igrami, in želimo vsem našim predstavnikom veliko uspeha!

Ni komentarjev:

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana poljaSeznam prijavljenih

Državno prvenstvo:

  1. Tim Klančišar 2d
  2. Andrej Kralj 3d
  3. Maja Logar 1k
  4. Timotej Šuc 3d
  5. Martin Michel Majcenovič 2k
  6. Žiga Hajduković 2k
  7. Gregor Butala 5d
  8. Leon Matoh 5d
  9. Janez Janža 2d

Turnir Tenuki:

  1. Milan Zakotnik 4d
  2. Enej Šuc 16k
  3. Tadej Turk 7k
  4. Nenad Đenadić 6k
  5. Arved Weigmann 2k

This will close in 0 seconds