Po dejavnih organizacijskih pripravah se je ta mesec začelo novo mednarodno tekmovanje, Evropsko ekipno prvenstvo v goju oziroma Pandanet Go European Team Championship (PGETC). Posebnost tega tekmovanja z nagradnim skladom 10.000 evrov je, da bodo vse igre (z izjemo finalnega turnirja štirih najboljših moštev, ki bo prihodnje leto na Evropskem go kongresu v Bordeauxu) odigrane po predhodno določenem terminskem razporedu preko interneta na strežniku Pandanet IGS. Prav v ta namen je na tem strežniku postavljena posebna soba, Eurochamps room.

V tekmovanje je vključenih 30 evropskih držav s prav toliko ekipami, ki so po moči razdeljene v tri skupine, in sicer glede na moč igralcev v posamezni reprezentanci. Slovenija je umeščena v drugo skupino. Reprezentančna moštva štejejo največ 12 igralcev, skupno pa na tekmovanju sodeluje več kot 300 evropskih igralcev. To je vsekakor najmočnejše spletno tekmovanje v Evropi doslej.

Moštva bodo v svojih ligah do 17. maja prihodnje leto odigrale devet dvobojev (po sistemu vsak z vsakim), sledil pa bo že omenjeni finalni turnir v okviru Evropskega go kongresa, namenjen prvim štirim ekipam v najmočnejši skupini. Dvoboji sicer potekajo na štirih deskah, pri čemer je vrstni red igralcev v posamezni reprezentanci določen glede na EGF rating. Vzpostavljena je internetna stran, kjer je na voljo več informacij o poteku in rezultatih turnirja.

Slovenska reprezentanca – v zasedbi Leon Matoh, Andrej Kralj, Timotej Šuc in Janez Janža – se je v prvem kolu, ki je bilo minuli torek, pomerila z moštvom Španije in dvoboj dobila z rezultatom 3:1. Naslednji nasprotnik Slovenije bo 14. decembra izbrano moštvo Švedske, ki je vsekakor ena izmed močnejših reprezentanc v skupini. Marsikaj utegne biti odvisno tudi od vsakokratne zasedbe v ekipi; Slovenija, na primer, ima poleg že omenjenih na rezervni klopi med drugimi še igralce, kot sta Gregor Butala ali Luka Čamernik. Vsekakor upamo, da bo slovensko moštvo nadaljevalo z dobrimi igrami, in želimo vsem našim predstavnikom veliko uspeha!

Ni komentarjev:

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Seznam prijavljenih

Državno prvenstvo: